K投資 – 賽馬篇 (24-10-2018谷草 賽前推介)

 

 

RACE 1

越跑越好 (8.0W 2.2P) :

韋達可以擺前守好位, 預計十分好跑, 近兩季無贏, 上季尾已跑近, 今季一出跑1650M, 正是上季跑近路程, 去馬味濃。

 

管之星 (3.2W 2.1P) :

上場冷都露光, 潘頓接手操3課, 4落5班的處女馬, 像是求交代。

 

教主 (10W 3.1P) :

操足跑夠再出, 如利內欄不難有一席。

 

 

RACE 2

勇敢傳說 (4.7W 1.8P) : 跟進馬匹, 今次增程, 騎師不變, 後上馬影響不大,

繼續可信任。

 

RACE 3

小島怡情 (2.5W 1.2P) : 手法同上季一樣, 擺上潘頓搏殺, 上季3.3倍W照贏,

看來越熱越不用怕。

 

舉世無雙 (3.8W 1.6P) : 高伯新今季唯一取W的馬, 再出都冇保留了, 只是133磅會是考驗。

 

快閃的 (10W 2.6P) : 可以用主動跑法, 今場配上了韋達, 10倍令到這馬隨時郁手, 要留意。

 

RACE 4

必定掂 (7.8W 3.2P) : 上次內欄全程被動第3, 今次7檔反而走位可以更主動, 繼續小潘騎, 睇佢發揮, 勝在磅仍輕十分有利。

 

RACE 5

永旺喜喜 (5.5W 1.9P) : 1000M跑法主動, 輕磅, 試閘彈出, 不成大熱就值搏。

 

驫驫   (5.9W 1.8P) : 1000M鬥快比賽, 抽到了3檔, 上次1200M均速蝕抵,

縮程內欄留到力, 可搏。

 

喜菜 (10W 2.6P) : 對上兩次WIN都係同路程內欄後上勝出,

今場又有相同形勢, 要防。

 

RACE 6

惜多福 (9.1W 2.4P) : 季內第3次出, 上兩次均能放頭, 只是未能埋尾,

今次繼續配黃俊, 輕飄飄只要其他馬跑初就偷到雞。

 

RACE 7

友情人 (9.7W 3.1P) : 這匹馬其實上次贏馬是後上, 今次外檔正好可以留一留,

其爆發力可能直路掃晒。

 

問鼎高峰 (9.1W 2.3P) : 預計有馬燒拉開馬群, 牠可守在前領馬後面有COVER直路只要拿好位, 隨時偷到雞。

 

RACE 8

騰龍超影 (17W 3.8P) : 雖然磅重, 但三班係質高半級, 後上拉出衝, 不無機會, 要睇飛數。

 

勇者勝 (8.1W 2.7P) : 磅輕後上馬, 睇之前馬房動靜, 可郁手之馬。

 

fbpage :小k, k投資  <- 喜歡本專欄的朋友可以支持讚好, 謝謝!

 

 

贊助營運-> http://bit.ly/2n3CTIp

更多文章 -> http://www.smallkpost.com

 

 

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s